فیلترپرس و فرایند بلیچینگ

توسطمدیریت

فیلترپرس و فرایند بلیچینگ

فیلتر پرس در صنعت روغن کشی و ساخت روغن های خوراکی و غذایی ، کاربرد دستگاه فیلترپرس در پالایش روغن ،چربی زدایی روغن با فیلتر پرس ، مقاله در زمینه نقش فیلترپرس در بلیچینگ، خذف ناخالصی روغن و استاندارد سازی با سیستم فیلترپرس،سفید کردن روغن ، پاک کردن روغن از ناخالصی ، شفاف سازی روغن صنعتی ، کارخانه ها ، کارگاه ها ، مراکز روغن سازی و روغن کشی

استفاده از فیلترپرس در بهینه سازی فرایند بلیچینگ:

معرفی:

سفید کردن روغن‌ها و چربی‌های خوراکی بخشی از فرآیند پالایش روغن‌ها و چربی‌های خام است که آلودگی‌هایی را که بر ظاهر و عملکرد این مواد مبتنی برتری گلیسیرید تأثیر منفی می‌گذارند، حذف می‌کند. به طور معمول، روغن ها و چربی های خوراکی، از روغن های سویا و پالم گرفته تا پیه خوک و گوشت گاو، همراه با ناخالصی ها در مقادیر مختلف استخراج می شوند. بسیاری از این ناخالصی ها باید از روغن حذف شوند تا استانداردهای روغن با کیفیت بالا برای کاربردهای خوراکی به دست آید. به طور کلی قبل از فرآیندهای صمغ زدایی و پالایش (خنثی سازی)، سفید کردن برای حذف آلاینده های مضر خاصی که به طور موثردر این فرآیندها حذف نمی شوند، قبل از بو زدایی روغن مورد نیاز است.

در ابتدا به عنوان فرآیند مخلوط کردن روغن و جذب خاک رس برای حذف رنگ توصیف شد، عملیات سفید کردن به طور موثر بخشی از رنگ را حذف می کند، محتویات کلروفیل،صابون و صمغ های باقیمانده، فلزات کمیاب، محصولات اکسیداسیون را کاهش می دهد و به طور غیرمستقیم بر رنگ روغن بو داده شده تأثیر می گذارد. در حالی که به نظر می رسد فرآیند سفید کردن یک مخلوط ساده جذب  روغن و به دنبال آن فیلتراسیون باشد، واکنش های شیمیایی و فیزیکی که رخ می دهد پیچیده هستند و تا حد زیادی به متغیرهای فرآیند (مثلاً سطح رطوبت، دما، زمان تماس و خلاء)، به کیفیت روغن وارد می شود. سفید کننده، مقدار و ویژگی های جذب و نوع تجهیزات مورد استفاده برای سفید کردن «شبکه ایمنی» در نظرمیگیرند. بهینه سازی فرآیند سفید کردن به طور قابل توجهی برای:

(1) دستیابی به محصولات نفتی تصفیه شده با کیفیت بالا و (2) قابلیت اقتصادی فرآیند تصفیه روغن مهم است.

بلیچینگ و فیلترپرس

شکل 1: راندمان پردازش – حذف آلاینده ها وابسته به فرآیند.

خاک رس سفید کننده – ویژگی ها:

ظرفیت جذب کانی‌های جاذب به ساختار کانی‌شناسی و ویژگی‌های جذبی آن‌ها مانند سطح، توزیع اندازه ذرات، تخلخل و اسیدیته سطح بستگی دارد. رس ها یا خاک های سفید کننده معمولاً از یک یا چند نوع از سه نوع کانی رسی تشکیل می شوند: مونت موریلونیت کلسیم، آتاپولژیت و سپیولیت. نماهای میکروسکوپی دو مورد از این کانی های مبتنی بر خاک رس در شکل نشان داده شده است . یکی مونت موریلونیت کلسیم (که معمولاً به آن بنتونیت گفته می شود) و دیگری ترکیبی طبیعی از آتاپولژیت و مونتموریلونیت است.

سفید کننده مواد معدنی پایه

شکل 2: سفید کننده مواد معدنی پایه خاک رس.

کانی‌های بنتونیت در حالت طبیعی خاصیت جذب محدودی دارند و برای ایجاد سطح و تخلخل مورد نیاز برای سفید کردن روغن‌های گیاهی نیاز به عملیات شیمیایی توسط اسیدها دارند. رس های سفید کننده از این نوع معمولاً به عنوان رس های “اسیدی” یا “اسید فعال شده” شناخته می شوند.

کانی های آتاپولژیت و سپیولیت به طور طبیعی میل ترکیبی بالایی برای جذب آلاینده های نفتی بدون هیچ گونه عملیات اسیدی دارند. این خاک رس های طبیعی را می توان با اسیدهای معدنی اسیدی کرد و همچنین به همراه اسیدهای کلات کننده مانند اسیدهای سیتریک یا فسفریک برای بهبود فعالیت سفید کننده با توجه به کلروفیل استفاده کرد.

مکانیسم های سفید کننده توسط فیلتر پرس:

در طول فرآیند سفید کردن، جذب از طریق مکانیسم‌های مختلف شامل فعل و انفعالات فیزیکی و شیمیایی مختلف صورت می‌گیرد. اکثر آنها کیفیت روغن را بهبود می بخشند، اما برخی از آنها ممکن است آن را کاهش دهند .

 این مکانیسم ها شامل موارد زیر است:

جذب : مکانیسمی که توسط آن جاذب به یک آلاینده متصل می شود. این می تواند به سه روش مختلف رخ دهد:

  • از نظر فیزیکی از طریق جاذبه سطحی که نیروهای واندروالس را درگیر می کند.
  • از نظر شیمیایی توسط “شیمیایی” با پیوند الکتروشیمیایی به سطح خاک رس.
  • توسط غربال های مولکولی که آلاینده ها را تحت فشار در داخل منافذ خاک رس در طی فیلتراسیون به دام می اندازند.

جذب : مکانیسمی که توسط آن منافذ درون دانه ای با مقداری مایع  عمدتاً روغن  و به نوبه خود هر گونه آلودگی همراه با آن پر می شود. احتباس روغن به دو صورت گزارش می شود: کاهش وزن با استخراج سوکسله (با استفاده از هگزان به عنوان حلال)، و به عنوان کل مواد آلی که با خاکستر تعیین می شود.

حفظ کل روغن به تعدادی از متغیرها از جمله سطوح دوز خاک رس، ویژگی های خاک رس (به عنوان مثال توزیع اندازه ذرات و نوع معدنی)، نفوذپذیری بستر فیلتر، کیفیت مواد اولیه ورودی، تمیزی صفحه فیلتر و شرایط استفاده شده برای تمیز کردن فیلتر به قبل از آن بستگی دارد. دفع کیک فیلتر و احتباس بیش از حد روغن هزینه اجرای فرآیند را افزایش می دهد. تلفات نفت از طریق زمین مصرف شده معمولاً می تواند تا 35 درصد وزنی قابل استخراج با حلال و 50 درصد وزنی برای کل مواد آلی زمین مورد استفاده باشد.

فیلتراسیون : مکانیسم به دام انداختن یا حذف فیزیکی آلاینده های معلق: عمل فیزیکی فیلتر کردن خاک رس معلق که به طور همزمان آلاینده های جزئی جذب شده به ذرات رس را حذف می کند.

کاتالیز:  مکانیسمی که توسط آن آلاینده ها در اثر تعامل با سطح خاک رس تجزیه می شوند. به عنوان مثال، پراکسیدها به طور موثری توسط فعل و انفعالات خاک رس/ روغن کاهش می یابند (پلیمریزه شده و/یا به محصولات فرعی اکسیداسیون فرار تجزیه می شوند). با گرمای بیش از حد و اکسیداسیون، رنگدانه ها می توانند ترکیبات رنگی ایجاد کنند که به سختی حذف می شوند یا گفته می شود “تثبیت می شوند”. در صورت تثبیت رنگ، حذف رنگ قرمز با سفید کردن خاک رس به تنهایی دشوارتر است و در برابر تخریب حرارتی مقاوم است که منجر به افزایش رنگ قرمز پس از بو زدایی می شود.

گزینه های فرآیند فیلتر پرس:

پیکربندی‌های فرآیند بلیچینگ از فرآیند دسته‌ای آهسته و کم‌بازده به گزینه‌های فرآیند جریان مخالف بسیار کارآمد. سیستم های بلیچینگ دسته ای برای کسانی که بسیاری از محصولات مختلف را در روز در مقادیر کم پردازش می کنند، همچنان ترجیح داده می شود. سیستم های بلیچینگ متقابل در تاسیسات مدرن مورد توجه بیشتری قرار می گیرند، زیرا با استفاده از خاک رس مصرف شده، کارایی سفیدکننده را به حداکثر می رساند، که منجر به صرفه جویی قابل توجهی (تا 40٪ گزارش شده) با 20-30٪ کاهش رس گزارش شده می شود.

سفید کردن مداوم

شکل 3: سفید کردن مداوم

:  بلیچینگ سیلیکات/خاک رس - بلیچینگ تک فیلتراسیون

شکل 4:  بلیچینگ سیلیکات/خاک رس – بلیچینگ تک فیلتراسیون

 بلیچینگ سیلیکات / خاک رس - سفید کننده دو فیلتراسیون

شکل 5: بلیچینگ سیلیکات / خاک رس – سفید کننده دو فیلتراسیون

بهبود کیفیت روغن توسط فیلترپرس:

بلیچینگ برهمکنش فیزیکی و شیمیایی یک روغن یا چربی با سفید کننده خاک برای بهبود کیفیت آن است. یکی از تعریف‌های کیفیت این است که «دستیابی به سطحی از برتری». با این حال، با توجه به مشخصات روغن، کاملا متغیر است و بستگی به محصول و بازاری دارد که با آن سروکار داریم. به عنوان مثال، برای روغن های سرخ کردنی، بسیار مهم است که فسفر (P) تا حد امکان کم باشد و مقدار باقیمانده آن کمتر از 5/0ppm  باشد، اما برای روغن سالاد، ممکن است سطح کمتر از 2ppm مشخص شود.

شرایط مختلف فرآوری می تواند بر یک یا چند ویژگی روغن که در مشخصات کیفی ذکر شده اند تأثیر بگذارد. با متعادل کردن این شرایط یکی در مقابل دیگری، یک گام به فرآیند سفید کردن کارآمدتر نزدیکتر خواهید شد.

برای رسیدن به یک فرآیند سفید کردن بهینه ، ابتدا باید مشخص کنید که مشخصات هدف اولیه چیست و مطمئن شوید که آلاینده های مناسب را با فرآیند کلی پالایش حذف می کنید روغن تصفیه شده خوب باید باشد:

  • فسفر کم (اگر کمتر از 15 پی پی ام خوب است، اگر کمتر از 10 پی پی ام باشد بسیار خوب و اگر کمتر از 5 پی پی ام باشد عالی)
  • اسیدهای چرب آزاد (غیر استری شده) کم (FFA <0.1٪) مگر اینکه برخی سازگاری با پالایش فیزیکی به کار گرفته شود.
  • صابون های کم (ppm<50) مگر اینکه از تصفیه سیلیکات استفاده شود.

هنگامی که این مورد را تحت کنترل داشتید، می توانید مرحله سفید کردن را شروع کنید که در آن:

  • صابون ها به طور کامل حذف می شوند.
  • محتوای فسفر به کمتر از 2 پی پی ام کاهش می یابد.
  • میزان آهن به کمتر از2/0 پی پی ام کاهش می یابد.
  • محتوای کلروفیل به کمتر از05/0 ppm کاهش می یابد.
  • مقدار پراکسید به کمتر از5/0 mEq/kg کاهش می یابد.

تمام مقادیر ذکر شده در اینجا به عنوان دستورالعمل های صنعت برای برآوردن مشخصات محصول عمل می کنند. هر پالایشگاه منحصربه‌فرد است و مجموعه‌ای از تجهیزات و خطوط تولید را برای برآورده کردن مشخصات مشتری تنظیم می‌کند.

درباره نویسنده

مدیریت administrator

دیدگاه‌ها بسته شده اند.
ارتباط با مدیریت